BRON KOMBUCHA
Dranken I Kombucha
BRON kombucha werkt sinds januari 2020 in de ambachtelijke microbrouwerij in Antwerpen - Noord aan een hoogkwalitatieve, ongepasteuriseerde, ongefilterde en springlevende kombucha met veel body en smaak. Hun brouwer en smaakmeester is Natalie Schrauwen van Elder. Je vindt telkens twee verschillende smaken op vat in onze winkel. Neem je eigen fles mee om te vullen of gebruik één van de onze. Schol!
Zoals het echte goede fermentaties vereist, nemen ze bij BRON de tijd om te laten rijpen en fermenteren.
Ze werken met hoogwaardige seizoensgebonden en waar mogelijk lokale ingrediënten.Hun smaken wisselen per seizoen en zijn gebaseerd op (medicinale) kruiden en specerijen, zonder toevoeging van zoete vruchtensappen. Wat is kombucha nu precies?Kombucha is het eindproduct van de
-Fermentatie
-Van gezoete thee
-met behulp van een SCOBY of moeder, dat verschillende gisten en bacteriën huisvest.
De gisten zetten de suiker eerst om in ethanol en een beetje koolzuurgas (voornamelijk Saccharomyces cerevisiae).
En nadien zetten de bacteriën de ethanol om in koolzuurgassen, azijnzuren en melkzuren (voornamelijk Acetobacter en Gluconacetobacter).
Wat zijn de voordelen van fermentatie?
° Het zorgt er voor dat je voedsel langer én ongekoeld kan bewaren. (dit door melkzuur, alcohol, azijnzuur en alkaline fermentaties)
° Het is lekker! Door fermentatie opent een nieuwe waaier aan smaken, texturen en aroma’s.
° Voedsel wordt verrijkt wordt met proteïnen, essentiële vetzuren en vitaminen die anders niet voor het lichaam beschikbaar zouden zijn.
° Antinutriënten worden geëlimineerd (cfr. Fytinezuur op granen, peulvruchten en noten)° De kook- of weektijd worden gereduceerd, en dus ook de energiebronnen die nodig zijn.
° Rauwe fermentatieproducten zijn een ware probioticabom.
De diversiteit aan bacteriën zijn een weldaad voor je eigen microbioom en verhogen zo je weerstand.
