Ricolab

RICO LAB staat niet enkel voor Lokaal Afvalarm Biologisch, maar ook voor de laboratorische werking van RICO waarin ontmoeting (lees - hopelijk binnenkort weer - de krant aan één van onze tafeltjes of drink voor €2 een warme tas koffie of thee) en bewustwording centraal staan. RICO zet naast haar winkelaanbod ook in op workshops, infomomenten, volkskeukens, samenwerkingen met (lokale) partners en andere coöperaties, bijdrages aan CO2 neutraal transport in de stad, we denken mee na over een lokale voedselstrategie voor de stad, … Krijg je graag meer zicht op onze werkwijze en een korte rondleiding in onze winkel ? Heb je een idee dat je graag samen met ons wil uitvoeren?Neem gerust contact met ons op info@ricolab.be! Interessante websites:

Dress it up!

Datum tbc | Uur 20:00 - 22:00 | Plaatsen 0/15 | volzet Door Annelies van Bleeken

Met de juiste sausjes, maak je van elke maaltijd een feest.En met de juiste voorraadkast, maak je in een halve minuut een heerlijke saus die je dan dagen- of wekenlang in je ijskast kan bewaren. Tijdens deze workshop toont Annelies Van den Bleeken de basics van zowel koude als warme sausjes en licht ze toe waarmee je welke dressings best kan combineren.

Meer info

workshop name

Datum tbc | Uur 20:00 - 22:00 | Door Annelies van Bleeken

Magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt. Cras dapibus. Vivamus elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim. Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet

Meer info

workshop name

Datum tbc | Uur 20:00 - 22:00 | Door Annelies van Bleeken

Magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt. Cras dapibus. Vivamus elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim. Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet

Meer info

Mijn voorraadkast

Datum 28/01/2021 | Uur 20:00 - 22:00 | Volzet | Door Annelies van Bleeken

Annelies volgde haar eerste kookles 10 jaar geleden bij Oost West Centrum. Wat begon met een nieuwsgierigheid om gezonder vegetarisch te koken, leidde al snel tot een uitgebreide passie. Toen Annelies in 2010 naar New York City vertrok, besloot ze ook haar passie voor koken volledig te volgen en in New Yorkse keukens aan de slag te gaan. Eénmaal terug in België, haalt Annelies veel plezier uit het delen van haar ervaringen en kennis.


Klas Kombucha + gefermenteerde dranken

Datum 02/03/2021 | Uur 19:00 - 22:00 | Volzet | Door Nathalie Schreeuwen / Les Odettes

Fermenteren. Het schijnt dat dat gezond is. En poepsimpel. Je hoort het overal en iedereen zou het moeten kunnen. Maar je vindt die levende wilde gefermenteerde producten zo goed als nergens. Hoe maak je fermented goodness? En hoe moet dat eigenlijk proeven? Hoe weet je of je fermentje echt bulkt van de gezonde beestjes, of je het maar beter laat staan? Tijdens deze workshop maken we 5 sprankelende probiotische drankjes boordevol leven en smaak. Waag je aan je eigen:kombucha, gemberbier, waterkefir, kvass met biet en appelsien & bessenlimo met melkwei !


Inspiratiesessie: Coöperatief ondernemen & boslandbouw

Datum 05/03/2021 | Uur 10:00 - 14:00 | Gratis | Door Farmcafé & Rico

Inspiratie door Lieven Bauwens van Pomona cv, een coöperatief boslandbouwbedrijf in Verrebroek & door RICO.