La Querceta
(Mozarela en Burata)
Landbouwbedrijf querceta werd opgericht door twee runderenfokkers bianca en pablo die hun ervaring en de expertise van verschillende generaties van boeren verenigden. Het ligt in de prachtige omgeving van apulie in murgia, zuid-italie en strekt zich uit over 100 hectare. Al sinds 1997 doet la querceta aan natuurlijke, organische landbouw met respect voor de traditie, de leefomgeving en de kwaliteit van hun product als voornaamste drijfveren. Ze houden er 500 runderen, waarvan een deel melkkoeien en een wisselend deel om te slachten nadat ze 12/24 maanden vrij rond liepen en gevoed werden. Vandaag werken er 40 zeer toegewijde mensen bij hen die dagelijks aan het werk zijn in een cyclus vanaf 2u ‘s morgens om de koeien te laten grazen, te melken, de melk te verwerken tot zuivelproducten en bij momenten het vlees van de koeien te verwerken. Organische landbouw betekent voor la querceta dat ze respect hebben voor elkaar en hun omgeving, maar vooral dat ze geen conserveringsmiddelen of artificiele smaakstoffen toevoegen aan hun zuivelproducten om een betere kleur en smaak te verkrijgen. Ze werken volgens de traditionele whey graft of melkwei principes die ervoor zorgt dat de lactose makkelijker te verteren is voor mensen met intolerantie problemen. In rico verkopen we vanaf de lente hun heerlijke burrata en mozarella.