Skip to main content

RICO gaat GROF

Achteraan onze buurtwinkel huist desembakkerij GROF!


GROF was de baby van Marjon Willems. Ze leerde desembrood kennen dankzij een goede vriend en waagde na haar werk bij de VRT de sprong naar een eigen micro-bakkerij in de Provinciestraat.
Bij de opstart van RICO in 2020 verhuisde GROF naar Deurne om een overheerlijk dagelijks broodaanbod uit te bouwen. In de zomer van 2023 verhuisde Marjon na een paar jaar naar Frankrijk, om daar nieuwe regeneratieve projecten op te starten. En werd GROF met veel liefde verder gezet door Carlijne Hertog. Een blijvende fijne dagelijkse samenwerking tussen RICO & GROF!

Ons brood wordt gemaakt met 100% desem!

GROF staat voor

  • Biologisch 

    Het GROF desembrood heeft geen bio-label maar wordt wel gemaakt met biologisch meel, water uit de kraan, zout en veel tijd. Da’s al.

  • Zuurdesem

    Ons brood wordt gemaakt met 100% desem.
    Door de lange rijstijd ontstaat er veel smaak, is het brood beter verteerbaar en blijft het langer goed.

  • GROF’s bloem

    Die komt van lokale biologische granen, geteeld in Nederland en België. Het wordt op steen gemalen met wind- en waterkracht in de Artemeersmolen (Flourpower) in Aalter en de IJzerkotmolen in Zwalm.

Echt brood in verbinding met de molenaars, boeren en hun bodem

  • GROF streeft naar echt brood, gemaakt in verbinding met de molenaars, boeren en hun bodem, met voor iedereen in de keten een eerlijke prijs.
    De bakkerij gebruikt zoveel mogelijk lokale en biologische producten. Daarvoor werken ze nauw samen met verschillende agro-ecologische boeren rond Antwerpen en maken ze dankbaar gebruik van de nabijheid van RICO LAB en The Food Hub voor verse seizoensproducten.

Ons aanbod

  • Ovenvers GROF brood

    Van dinsdag t/m zaterdag is er ovenvers grof (huisbrood), graan (zaden&pitten), 100% spelt en rogge (volkoren bonkje bomvol zaden en pitten).

  • Speciallekes

    Elke dag zijn er ook verschillende speciallekes, zoals een boereke (wit), haverbrood, boekweit, miso-hazelnoot, eenkoorn, emmer, krentenbollen, pistolets, brioche, ciabatta.

  • Kaneelbol

    Ook zijn er elke dag kaneelbollen, zoet gebak en wisselende seizoensbuns.

  • Weekend snacks

    Op vrijdag en zaterdag zijn er extra snacks zoals bialy’s, flatbreads en focaccia met een topping van wat er in het seizoen te vinden valt.

Brood bestellen?

Wil je zeker zijn van een brood? Bestel minstens 1 dag op voorhand via whatsapp of sms 0456/35 89 06. Voor grotere bestellingen voor (familie)feesten of evenementen neem je best ruim van tevoren contact op via grofdesem@gmail.com .

STUUR ONS • STUUR ONS • STUUR ONS • STUUR ONS •