
RICO gaat GROF
Achteraan onze buurtwinkel huist desembakkerij GROF!
GROF streeft naar echt brood, gemaakt in verbinding met de molenaars, boeren en hun bodem, met voor iedereen in de keten een eerlijke prijs.
De bakkerij gebruikt zoveel mogelijk lokale en biologische producten. Daarvoor werken ze nauw samen met verschillende agro-ecologische boeren rond Antwerpen en maken ze dankbaar gebruik van de nabijheid van RICO LAB en The Food Hub voor verse seizoensproducten.
Ons brood wordt gemaakt met 100% desem!
GROF staat voor
-
Biologisch
Het GROF desembrood heeft geen bio-label maar wordt wel gemaakt met biologisch meel, water uit de kraan, zout en veel tijd. Da’s al.
-
Zuurdesem
Ons brood wordt gemaakt met 100% desem.
Door de lange rijstijd ontstaat er veel smaak, is het brood beter verteerbaar en blijft het langer goed. -
GROF’s bloem
Die komt van lokale biologische granen, geteeld in Nederland en België. Het wordt op steen gemalen met wind- en waterkracht in de Artemeersmolen (Flourpower) in Aalter en de IJzerkotmolen in Zwalm.
Echt brood in verbinding met de molenaars, boeren en hun bodem!
Ons aanbod
-
Ovenvers GROF brood
Van dinsdag t/m zaterdag is er ovenvers grof (huisbrood), graan (zaden&pitten), 100% spelt en rogge (volkoren bonkje bomvol zaden en pitten).
-
Speciallekes
Elke dag zijn er ook verschillende speciallekes, zoals een boereke (wit), haverbrood, boekweit, miso-hazelnoot, eenkoorn, emmer, krentenbollen, pistolets, brioche, ciabatta.
-
Kaneelbol
Ook zijn er elke dag kaneelbollen, zoet gebak en wisselende seizoensbuns.
-
Weekend snacks
Op vrijdag en zaterdag zijn er extra snacks zoals bialy’s, flatbreads en focaccia met een topping van wat er in het seizoen te vinden valt.

Brood bestellen?
Wil je zeker zijn van een brood? Bestel minstens 1 dag op voorhand via whatsapp of sms 0456/35 89 06. Voor grotere bestellingen voor (familie)feesten of evenementen neem je best ruim van tevoren contact op via grofdesem@gmail.com .