Producent in de kijker: nuu miso!
nuu miso produceert traditionele levende Japanse miso, ambachtelijk gemaakt in België (Brussel).
Waarom miso?
Terwijl Europa bouillon verfijnde voor diepgang,
perfectioneerde Japan de kunst van het fermenteren van bonen
om diezelfde rijke umami te creëren die elk gerecht tot een
meesterwerk transformeert.
Zo ontstond miso: een levend ingrediënt, boordevol enzymen en goede
bacterieën. Een natuurlijke smaakversterker, die ook
voedingswaarde toe voegt aan je gerechten.
In hun nuu miso atelier in Brussel combineren drie Japanse kunstenaars —Hiro, Miku en Sachiyo—de kunst van traditionele Japanse miso-productie met hoogwaardige lokale ingrediënten en smaken. Ze doen aan wijnvatfermentatie en combineren Japans erfgoed met Europese
creativiteit. Zo ontstaat een miso die levendig, verfijnd en
perfect is voor de avontuurlijke keukens van vandaag.
Hiro van nuu miso is deze vrijdag (15:30 – 18:00) onze producent in de kijker tijdens APERICO!
De zon zal schijnen, verschillende miso’s zijn te proeven en niet onbelangrijk: hun miso’s zijn vanaf dan ook te verkrijgen in onze winkel!
